Behandelingen

Homeopathie

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De grondlegger is Samuel Hahnemann (arts en scheikundige). Hij ontdekte in de tweede helft van de achttiende eeuw een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden.

Van alle Nederlanders staat ¾ positief tegenover homeopathie. Dit is terecht, naar mijn mening. Het is een effectieve en milde manier om mensen te behandelen voor allerlei ziekten en kwalen. Het doel van homeopathie is het herstellen van het natuurlijke evenwicht, op lichamelijk en psychisch gebied. Er kunnen ziekten ontstaan als dit evenwicht verstoord raakt. 

 

Neurofeedback

Door neurofeedback leert het centrale zenuwstelsel optimaal te functioneren. Het wordt ook wel fitness voor het brein genoemd. In deze breintraining leren de hersenen hun volledige potentieel te benutten. Een gebrekkig functioneren van het centraal zenuwstelsel gaat gepaard met turbulentie ofwel instabiliteit in hersengolffrequentie gebieden. De software van Neuro Optimal detecteert turbulentie in de hersenactiviteit en informeert het centraal zenuwstelsel hierover. Met behulp van de feedback heroriënteren de hersenen zich en vinden een meer evenwichtig en stabiel patroon. Ze reorganiseren zichzelf en laten oude ineffectieve patronen los en wel dusdanig dat ze naar verloop van tijd meer flexibel en veerkrachtiger functioneren, met alle prettige gevolgen van dien. Neurofeedback kan ingezet worden bij stress, burn out, angst, depressie, stemmingswisselingen, vermoeidheid, chronische pijn, slaapproblemen, ptss, concentratie en aandachtsproblemen (adhd).

 

Voeding en orthomoleculaire voedingsleer

Intolerantie of allergieën voor bepaalde voedingsstoffen kunnen klachten geven. Bij een allergie is er sprake van een overdreven reactie van het afweersysteem. Het afweersysteem maakt antistoffen aan tegen de indringers maar ook tegen stoffen die het afweersysteem normaal als onschuldig ziet. Ook door onder- en overgewicht kunnen klachten ontstaan.

Met orthomoleculaire voedingsleer geef je je lichaam suppletieaanvullingen om gezond te worden en te blijven. Je dagelijkse voeding bevat vaak wél de voedingsstoffen die nodig zijn als brandstof, maar níet alle substanties die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. In de huidige tijd is het bijna onmogelijk (door factoren als stress, verkeerde leefgewoonte, verkeerde voedingspatronen, bestrijdingsmiddelen op voedsel, industriële vervuiling) om optimale hoeveelheden vitamine en mineralen binnen te krijgen die ons lichaam nodig heeft om zo optimaal gezond mogelijk te functioneren. Met de juiste op maat uitgezochte voeding en vitamine- en mineralensupplementen kun je hier een hoop in bijsturen.

 

Vitamines

Voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen doe je door gezonde voeding te eten. Daar horen natuurlijk vitamines en mineralen bij. Ze zijn belangrijk om goed te functioneren en om een goede gezondheid in stand te houden. Er is geen leven mogelijk zonder deze micro-voedingsstoffen. Vitamines en mineralen kunnen ook helpen om bepaalde ziektes te voorkomen.

 

Reiki 1e, 2e en 3e graads volgens de Usui Traditie

Reiki is een Japans woord, dat de energie (Ki) aanduidt die alle leven in stand houdt. Het is een alternatieve geneeswijze waarbij via handoplegging, universele levensenergie wordt overgebracht van de therapeut naar de patiënt. Deze energie herstelt de harmonie in het lichaam en versnelt het natuurlijk genezingsproces.

Recensies

 

Op advies van mijn dochter die goede ervaringen had met homeopathie ben ik terecht gekomen bij deze Praktijk Eigen Zijn.

 

Al vele regulieren artsen bezocht zonder resultaat. Wat mij opviel was dat Petra de Vries zoveel aandacht en tijd besteedde bij ons intakegesprek; mijn klachten, voeding, beleving, dagelijkse gewoonte, beweging, vitamine, dit had nog geen enkele arts aan

mij gevraagd.

 

Hier wordt geluisterd naar een mens en een stappenplan gemaakt met homeopathische middelen. Ik ben uiterst tevreden ook al ben ik er nog niet, alle vertrouwen!

G.H.M. Drent, Arnhem

© 2017 Praktijk Eigen Zijn

  • Facebook Social Icon
Bekijk ook de facebook pagina van Eigen Zijn