Ervaringen

Polleke

Pol is een hondje van 14 jaar uit het asiel met chronische jeuk en diarree. Hij droeg dik een jaar een kap, had medicatie van de dierenarts tegen de jeuk en hij was getest op voedselallergiën bij de dierenarts, waar geen duidelijke resultaten uitgekomen waren. Daardoor was de eigenaar ook niet van mening dat het aan het voer kon liggen. Daarnaast was Polleke erg depressief en in zichzelf gekeerd, waardoor het moeilijk was om een goed beeld te krijgen van zijn daadwerkelijke karakter (dit is een belangrijke sleutel bij de keuze van een homeopatisch middel). Met de informatie die voorhanden was, is er een middel ingezet die aan leek te slaan, maar uiteindelijk toch niet voldoende deed. Het tweede middel paste goed en hij is op glutenvrij voer gezet. Polleke is tot bloei gekomen en is nu een blij, enthousiast hondje. Hij heeft geen jeuk meer en hij heeft nu een goede ontlasting. Gezien zijn leeftijd is het onwaarschijnlijk dat hij zonder zijn homeopathische ondersteuning kan, maar hij doet het prima op 1 korreltje in de maand. 

VOOR

NA

Ramona

4 jaar geleden werd bij Ramona haar eerste koliek aanval geconstateerd. Ieder paard krijgt wel eens koliek en als je op tijd bent is dit goed te behandelen. Voor mijn merrie was dit gelukkig ook het geval en ze knapte ook weer ontzettend goed ook. Echter zijn op die dag de deuren geopend voor een lange slopend gevecht tegen deze ''ziekte.'' Iedere maand hadden we bezoek van de veearts omdat Ramona koliek had en iedere keer was het weer een ander soort koliek. 

Op het eind kwam de veearts gemiddeld 2 keer in de maand omdat ze steeds vaker koliek kreeg. Uiteindelijk zijn we tot 3 keer toe beland bij de internist op een grotere kliniek in de hoop de ware probleem hiervan te kunnen vinden en te kunnen behandelen. Helaas was de hoofdoorzaak niet te vinden nadat we haar bijna binnenste buiten hebben gekeerd. Een operatie was niet mogelijk vanwege haar leeftijd en haar hele slechte gezondheid. Uiteindelijk leek ze niet meer op te knappen en konden zowel onze eigen veeartsen en de beste internisten niks meer voor haar doen. De hoop was opgegeven en de beste keuze was om haar in te slapen.

 

In de tijd dat Ramona zo ziek was takelde ze lichamelijk langzaam af. En geestelijk heeft ze ook een flinke klap gehad. Van de lieve merrie die ze eerst was, was niks meer terug te vinden. Paarden kon ze niet meer in haar buurt hebben, Mensen mochten haar niet meer aanraken en het liefst al helemaal niet in haar buurt komen. Ze was extreem boos, chagrijnig en begon langzaam door de pijn ook steeds gevaarlijker te worden naar de mens en naar de kudde paarden die bij haar in de wei stonden.

 

Echter kon ik het gevoel nog niet toelaten dat ze daadwerkelijk te ziek was om nog beter te worden. Kon ik het gevoel nog niet toelaten dat haar leven beeindigd zou moeten worden. En niet alleen bij mij was dit gevoel maar ook bij ramona. Ramona had z'n ontzettend vechterslust. Je kon aan haar merken dat ze er nog niet klaar voor was om het leven los te laten. Want hoe vaak ze ook koliek had. Ze vechtte met alles in haar lichaam om beter te worden. Al was dit dan maar voor even het lukte haar elkeer weer.

 

De laatste optie was dan ook homeopathie en haar hele levenswijze omgooien. In eerste instantie vond ik dit nogal zweverig en kon ik absoluut niet geloven dat dit haar leven zou kunnen redden. Maar voor je paard doe je alles en stap je van je geloof af als ze hierdoor beter kunnen worden.En dit heb ik dan als laatste optie aangepakt en heb ik de hulp die Petra me kon bieden met beide handen aangepakt.

 

We zijn als eerst over gegaan naar gezond&Natuurlijke brokken, Daarnaast onbeperkt hooi en tot slot vitamines. Ondertussen zijn we begonnen met de homeopathie kant. De ''korrels''. We hebben verschillende soorten korrels gehad. Allemaal aangemeten door Petra. Echter doet Ramona graag de dingen op haar eigen manier en haar lichaam stootte deze korrels dan ook resoluut af. Langzaam zakte de moed dan ook in de schoenen. Ramona was dan ook een zwaar moeilijk geval.

 

Maar gelukkig gaf Petra de moed niet op. En wat ben ik blij dat Petra dat niet heeft gedaan. Want ze heeft de korrel gevonden wat perfect bij Ramona past en wat haar lichaam niet afstoot. Langzaam maar zeker knapt Ramona super goed op. Haar lichaam begint aan te sterken, maar vooral haar geest veranderde. Van de kwade boze merrie wat ze de afgelopen 4 jaar was is ze veranderd in een ontzettend lieve merrie, die niet meer zomaar boos is maar heel vrolijk en aanwezig in de wei staat. Die graag weer aandacht wilt, Die nu heel graag een maatje in de wei heeft die bij haar is maar vooral een merrie die eindelijk weer van het leven geniet.

 

We zijn er nog lang niet, maar door de goede inzet van Petra en de homeopathie gaan we de goede kant op. En hebben we een klapper gemaakt, Want ramona heeft al 3 maanden geen koliek meer gehad.

 

Voor een ieder die twijfelde over homeopathie kan ik alleen maar zeggen: bewandel deze weg want het is de beste weg die je kunt kiezen. Waar mijn merrie eigenlijk nu een ster in de hemel had moeten zijn, staat mijn merrie nog gelukkig en gezond in de wei en kan ik iedere dag nog van haar genieten.

 

Liefs , Sharon

VOOR

NA

Mijn ervaring met Homeopathie.

 

Mijn naam is Mariska Tempel. Na 25 jaar zonder paardrijden ben ik 4 jaar geleden weer begonnen met lessen op de Manege.

Hier ontmoette ik Tom. Tom zat niet goed in zijn vel en liep erg kort. Duidelijk iets mis met zijn spieren of botten. Hij weigerde de lessen te lopen, wilde je vooruit, ging hij achteruit. Wilde je linksaf, ging hij rechtsaf of bleef gewoon consequent stil staan. Tom liep alleen als hij heel hard vooruit werd geslagen, waarna hij na een les over zijn hele lichaam zweette. Tom was humeurig en wilde vooral geen aandacht. Waar iedereen Tom begon te negeren met verzorging, werd ik steeds verliefder op hem. Samen met mijn dochter van toen bijna 14 jr., hebben we besloten om Tom te adopteren met als doel, 2 x in de week een rustig bosritje en hem een fijne oude dag te bezorgen.

 

Petra ken ik al vanaf mijn jeugdjaren en we hebben veel paard gereden samen. Petra kwam bij Tom kijken en schrok enorm van zijn uiterlijk en welzijn. Tom was 24 jaar toen ik hem kocht en neigde steeds meer naar Coushing. Ik moest en zou hem beter krijgen, te beginnen met goede voeding, Homeopathie, rust en aansluitend trainen om ons met plezier te kunnen dragen. We hadden hier een flinke uitdaging.

 

Op de eerste foto zie je Tom waar ik hem net 3 wkn had en alvast een zadel aan liet passen, deze is later nog een x aangepast op zijn " nieuwe" lichaam. Duidelijk te zien is zijn ongelukkige uitstraling, ingevallen flanken en enorme plofbuik. Op de 2e foto zie je Tom toen ik hem 5 maanden bij ons had. We zijn nu bijna 1,5 jaar verder en we zijn met de juiste voeding, Homeopathie, magneetdeken therapie en trainen op basis van Natural Horsemanship al een heel eind gekomen. Daarnaast hebben we les in eerlijk rijden. Tom en zijn kleine maatje krijgen 's-morgens een vitamine/mineralen slobber met extra toegevoegde vitamine, mineralen en Magnesium. Petra zorgt voor de juiste Homeopathische korrel en houdt hem in de gaten. Ik laat haar weten hoe hij zijn gedrag, lichaam en zijn mest is. Hij heeft nl ook een enorm darmprobleem gehad.

 

Daarnaast hebben de paarden onbeperkt toegang tot Duits kruidenhooi. Daar waar ik een hard hoofd in had, heeft Petra mij laten zien wat de mogelijkheden zijn met goede voeding, magneetdeken therapie en vooral Homeapathie. Ik heb momenten gehad van waar ben ik aan begonnen, tot wat ik nu zie. Een blij paard die graag met ons wil werken en die ons af en toe ook uittest. Vooral dit laatste moet ik zelf nog goed aan werken. Ik kan hier dan ook wel weer om lachen want dat zegt ook veel over zijn welzijn.

 

Het welzijn en gedrag van een paard, daar heb je als verzorger zelf veel invloed op. 

 

Groetjes Mariska

VOOR

NA

Lorenzo

Mijn ruin van 19 heeft een hartruis en COPD. Vorig jaar ging het heel slecht en ik heb op het punt gestaan om hem in te laten slapen; zoveel hoestte hij en benauwd was hij. Petra heeft hem er weer helemaal bovenop weten te helpen. We rijden zelfs weer flinke buitenritten waarbij meneer weer vol gas wil (en hij is snel :)).

Bob Wenstedt van  True Horsmanship

Door mijn auto-immuunziekte heb ik vaak ontstekingen. Al meerdere keren heb ik daar een pijnlijke operatie voor gehad. Sinds anderhalf jaar behandelt Petra mij hier nu voor. Zodra de ontsteking de kop op steekt, neem ik een korrel van Petra. Binnen 24 uur is de ontsteking weg! Geen pijnlijke operaties meer voor mij sinds Petra mij is gaan behandelen. Ook mijn fistel is sinds die tijd rustig, terwijl die eigenlijk zo erg was geworden dat er geopereerd moest worden. Zo blij met de behandeling van Petra! Haar eerlijke en open houding is heel fijn in het contact met haar. 

N. 

 

Ik ben met Petra in contact gekomen toen ik vorig jaar een acuut probleem aan mijn kaak kreeg na het trekken van een verstandskies. Het bot in mijn kaak bleek aangetast doordat mijn verstandskies in het kaakbot was gegroeid en tegen de wortel van de kies ernaast, die was gaan ontsteken. Petra heeft mij behandeld met homeopathische korrels en het hele traject van een paar maanden begeleid. De kaakchirurg was erg te spreken over de voortgang en stimuleerde mij vooral door te gaan met de homeopathische behandeling. Het kaakbot heeft zich gelukkig geheel hersteld! Ik ben erg te spreken over haar professionele houding en betrokkenheid en raad haar zeker aan iedereen aan.

Danielle

© 2017 Praktijk Eigen Zijn

  • Facebook Social Icon
Bekijk ook de facebook pagina van Eigen Zijn